DUNLOPDunlop

 

Historien om det pneumatiske dæk begyndte en dag i 1888, da skotten John Boyd Dunlop fik idéen til at vikle en gummislange, der var pumpet op med luft, omkring fælgene på sin søns trehjulede cykel. Således blev det "lette" gummidæk født - en opfindelse, der blev skabt med henblik på et barns leg, men som skulle revolutionere transporten og udgøre fundamentet for en kæmpestor produktionsvirksomhed.

Siden dengang er Dunlop fortsat med at skrive nogle af de mest fantastiske sider i dækkets historie. På innovationssiden kan bl.a. nævnes dæk med stålhæl, teknologi til forebyggelse af akvaplaning og det første dæk, som kan rulle videre efter punktering.

Dæk og fælge
Kun fælge
Kun dæk

Indtast venligst postnummer

Inden for motorsport kædes Dunlop sammen med Le Mans løbet, hvor Dunlop har vundet 34 gange sammen med de mest prestigefulde bilproducenter som Bentley, Jaguar og Ferrari. Dunlops omfattende race-erfaring bygger på den altid aktive udvikling af innovative teknologier for at designe og producere dæk for motorliv og kørsel.

I dag tilhører mærket Goodyear koncernen, verdens tredje største dækproducent.

FIND DUNLOP SOM PASSER TIL DIN BIL

Brug søgemaskinen til højre til at finde Dunlop dæk som passer til din bil. Indtast nummerplade eller vælg bilmærke, bilmodel, årgang og motorstørrelse for at se de dæk som passer lige præcis til din bil.

Hvis du ønsker komplethjul, så kan du søge her.